Remarcarea traseelor turistice 8 și 9 din Munții Șureanu

Iubim natura și mai ales munții României, motiv pentru care ne simțim responsabili să împărtășim acest dar cu voi, oameni de bine de pretutindeni.

Știm că a face ceva, este invariabil mai bine decât a nu face nimic, ca atare credem cu tărie că fiecare pas, fiecare idee, inițiativă sau sprijin are valoare și potențialul de a face lumea un loc mai bun.

Scopul proiectul pe care-l vom implementa este de a ajuta turiștii să exploreze și să descopere frumusețea Munților Șureanu în siguranță prin remarcarea a 44 kilometri de traseu turistic puternic deteriorat (marcaj: triunghi/punct roșu):

Traseul nr. 8: Cabana Prislop - Vf. Plăvaia - Vf. Tomnatecul – Prihodiște - Cugir

-Marcaj: triunghi și punct rosu

-Distanța: 15 km

Traseul nr. 9: Șaua Șinca - Vf. Bătrâna – Nisipiște – Groși – Moliviș – Bocșitura – Bucuru - Cugir.

-Marcaj: punct rosu

-Distanța: 29 km

Aceste trasee există pe hărțile turistice, însă din păcate, pe teren prezintă un grad ridicat de deteriorare.

Mai exact, din totalul de 44 kilometri, șapte sunt constituiți din vechiul marcaj deteriorat, care necesită restaurare, iar pe restul de 37 kilometri marcajul lipsește cu desăvârșire, ultima marcare a acestor trasee fiind făcută în anii ’70.

Ținând cont de problema prezentată, ne propunem reconstituirea segmentului de 7 kilometri (revopsirea marcajelor deteriorate) și remarcarea integrală a segmentului de 37 kilometri (marcarea efectivă cu vopsea, plasarea de stâlpi indicatori, montarea plăcuțelor toponimice - care indică vârfurile și altitudinea și a semnelor de direcție).

Din dorința de a livra un rezultat trainic, sunt necesare materiale de calitate și rezistente la condițiile naturale din zona muntoasă (stâlpi metal, montare în ciment, plăcute din material rezistent la rugină și radiații UV).

Mulțumim pentru sprijin și încredere.
Împreună redescoperim România frumoasă, împreună suntem mai buni!

Asociația Raw Nature Experience (echipa Arc Peste Carpați)

 

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

28

Suma:

2,588 RON

Evenimente fundraising

In beneficiul: Remarcarea traseelor turistice 8 și 9 din Munții Șureanu

Dăruiți-vă ziua de nume sau de naștere în sprijinul proiectelor noastrePrin intermediul galantom.ro puteți îndruma prietenii care vor să vă c

2,588 RON

Suma:

3

Galantomi:
28 Donatii

Pagini fundraising

Cel mai frumos cadou de ziua mea

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei

1,000 RON Target
485 RON Suma
10 Donatii
48.5% Complete

Cel mai frumos cadou de ziua mea [2019]

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria lucrurilor care contează cu adevărat și care dăinuie peste timp. Anul acesta am hotărât să-m

3,500 RON Target
915 RON Suma
8 Donatii
26.142857142857% Complete

De ziua mea remarcăm traseele turistice 8 și 9 din Munții Șureanu

Acum doi ani cam pe vremea asta alergam în Arc peste Carpati încercând să fac un bine atât altora, cât și mie. La sfârșitul anului trecut, c

500 RON Target
1,188 RON Suma
10 Donatii
100% Complete